MG 3751 cr 230 грудня 2013 року у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» (ННЦ «ІАЕ») відбулися святкові новорічні загальні збори колективу. Підбив підсумки року, вручив відомчі нагороди та привітав усіх присутніх зі святами директор ННЦ «ІАЕ» д.е.н., професор, академік НААН Юрій Лупенко.

У році, що минає, ми з вами закінчили третій рік плану наукових досліджень. Це – 13 фундаментальних і одна прикладна тема, зазначив він.

Цьогоріч ми маємо 22 теоретичні розробки, 32 рекомендації різного роду, понад 20 методичних рекомендацій, небувалу кількість – понад 350 – наукових праць, з яких 36 книг та монографій, поінформував директор ННЦ «ІАЕ».

За його словами, протягом 2013 року відбулося 19 кандидатських захистів і 4 – докторських.

Вдалося підтримати і госпрозрахункові здобутки: ми заробили 25 копійок на бюджетну гривню, підкреслив академік.

«Хочу побажати, щоб і у 2014 році наша вітчизняна аграрна економічна наука могла опертися на розробки та досягнення Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки». І щоб ці розробки, як це вже було багато років, були корисними і виробничникам, і органам управління різних рівнів, і дослідникам нашої сфери», – наголосив Юрій Лупенко.