cherkasy seminarНауковці Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» взяли участь у науково-практичному семінарі «Створення кооперативного руху по вирощуванню та переробці сільськогосподарської продукції на територіях сільських громад», який відбувся 11 вересня 2015 року в Черкасах у сесійній залі Будинку рад.

Завідувач відділом проблем галузевого і територіального управління Інституту аграрної економіки, академік НААН Михайло Кропивко виступив з доповіддю «Організація та управління комплексним розвитком сільського господарства і сільських територій в умовах децентралізації влади».

Виступ с.н.с. відділу розвитку підприємництва і кооперації Інституту аграрної економіки, к.е.н. Володимира Мамчура був присвячений питанням розвитку малого сільськогосподарського підприємництва та кооперації.

Докторант Інституту аграрної економіки Максим Кропивко розповів про розвиток громадського кормовиробництва на територіях сільських громад.

Науковий співробітник відділу інвестицій Інституту аграрної економіки, к.е.н. Вероніка Гарбар у своєму виступі висвітлила питання інвестиційного забезпечення розвитку особистих селянських господарств.

На заході також виступили голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, директор Черкаського обласного навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Наталія Проценко та голова дорадчої сільськогосподарської служби Черкаської області Сергій Тимофіїв.

Тема семінару викликала жвавий інтерес учасників заходу. Їх, зокрема, цікавили питання організації управління розвитком сільського господарства в умовах децентралізації влади, розвитку господарств сільського населення, створення сімейних ферм, обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів та аграрних кластерів та інші.

У семінарі взяли участь понад 120 осіб, серед яких, зокрема, сільські голови, депутати місцевих рад, сільгосптоваровиробники, представники громадських організацій та ЗМІ.

Організатор – Черкаська обласна рада.