Пришвидшення економічного зростання України нерозривно пов’язане з європейським вектором розвитку нашої держави, зазначив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з наукового забезпечення законопроектної роботи, к.е.н. Віталій Саблук, інформуючи про XXV Економічний форум, який відбувся 8–10 вересня 2015 року у Криниця-Здруй (Польща).

Адже на форумі велика увага приділялася актуальним проблемам України як члена європейської співдружності, у тому числі питанням реформуванню влади та розвитку її економіки. Представник Інституту аграрної економіки взяв участь у низці панельних дискусій. Серед них, зокрема, «Децентралізація влади: процес, переваги та ризики», «Агропродовольчий ринок: сценарії розвитку», «Карпатський» бренд: Стратегія майбутнього», «Транскордонне співробітництво на прикладі польсько-українських соціальних ініціатив», «Криза в Україні та глобальна система безпеки».

Заходи такого рівня дають можливість краще ознайомитися з європейськими  трендами економічного та соціального розвитку, визначитися з місцем України у цих процесах, а також налагодити контакти з потенційними партнерами, зазначив Віталій Саблук.

У форумі взяли участь близько 2500 політичних та громадських діячів, економістів з понад 60 країн Європи, Азії та Америки.

Організатор – Фонд «Інститут Східноєвропейських досліджень» за фінансової підтримки Міністерства економіки Республіки Польща та Міністерства закордонних справ Республіки Польща.