IMG 29047 квітня 2016 року під головуванням президента НААН, академіка НААН Ярослава Гадзало відбулися загальні збори Національної академії аграрних наук України.

Учасники заходу обговорили підсумки діяльності НААН за 2011–2015 роки та обговорили основні завдання академії на перспективу.

Директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко, зокрема виступив на зборах із доповіддю «Основні результати роботи Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» за 2011–2015 та 2015 роки».

Одним із питань порядку денного було затвердження на посаді академіків-секретарів відділень НААН.

На посаду академіка-секретаря відділення аграрної економіки і продовольства НААН був обраний радник при дирекції Інституту аграрної економіки, академік НААН Петро Саблук.

У зборах взяли участь перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, народний депутат Григорій Заболотний, голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич, Герой України Юрій Карасик, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, академіки, члени-кореспонденти та керівники наукових установ НААН, а також почесні члени академії та іноземні гості.