rada119 січня 2017 року завідувач відділу податково-бюджетної політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш взяв участь у засіданні Робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин з підготовки змін до законодавства щодо створення сприятливих умов для розвитку сімейних фермерських господарств.

На засіданні члени робочої групи обговорили питання удосконалення податкового законодавства з метою забезпечення фіскального стимулювання трансформації частини високотоварних особистих селянських господарств у селянські фермерські господарства відповідно до положень уточненої редакції Закону України «Про фермерське господарство».

На заході були присутні представники Міністерства фінансів України, громадських організацій, помічники народних депутатів.

Довідково

12 жовтня 2016 року за ініціативою народного депутата України Вадима Івченка та рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин відбулися Комітетські слухання «Трансформація агропромислового комплексу України. Стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств та їх оподаткування». У заході взяли участь представники Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

За результатом проведених слухань було підготовлено відповідні Рекомендації, які були схвалені Комітетом Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. На виконання зазначених рекомендацій при Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин було створено Робочу групу з підготовки змін до законодавства щодо створення сприятливих умов для розвитку сімейних фермерських господарств.