2017-11-17 den-agrariyaШановні колеги! Дорогі аграрії!

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників сільського господарства України!

Це свято вітчизняні аграрії зустрічають з вагомими результатами.

У складних погодних і політичних умовах працівники села виростили 62 млн т зернових та зернобобових. Суттєво збільшиться виробництво пшениці, жита, гречки, гороху та рису, майже вдвічі збільшиться виробництво ріпаку.

Цього року аграрії отримають близько 65 млрд грн прибутку, забезпечують рентабельність виробництва сільськогосподарської продукції. Вперше за часів незалежності України прибутковим стане виробництво м’яса великої рогатої худоби.

Вітчизняні аграрії впевнено освоюють нові ринки збуту сільськогосподарської продукції. За оцінками науковців Інституту аграрної економіки, 2017 року обсяги експорту української сільськогосподарської та харчової продукції до Європейського Союзу можуть перевищити рекордні показники 2012 та 2013 років у 5 млрд дол. США.

Ваша щоденна наполеглива праця на благо нашої держави сприяє підвищенню добробуту населення України, посиленню її позицій на міжнародному аграрному ринку, а також розв’язанню глобальної продовольчої проблеми.

Від щирого серця зичу вам щастя, добра, достатку, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Миру і злагоди нашому спільному дому!

Слава Україні!

З повагою
Директор
Національного наукового центру
«Інститут аграрної економіки»                                                              Юрій Лупенко