24 kanal_kopytec

Ціна м'яса

Як і прогнозували науковці Інституту аграрної економіки, в останній декаді квітня 2023 року порівняно з відповідним періодом лютого 2023 року відбулося здорожчання основних видів м’яса – яловичини, свинини та курятини.

  • Якщо ціни на яловичину – гуляш та ребра, а також на курятину – стегна, гомілки та філе – зросли на 2,5–6,7%, то свинина стала дорожчою на 11,4–23,2%.
  • Це зумовлено підвищеним попитом напередодні та в період Великодніх свят.
  • Найбільше здорожчання свинини, пояснюється тим, що страви зі свинини є традиційними на Великодньому столі.

Наталія Копитець: "У травні 2023 року середні роздрібні ціни на основні види м’яса – яловичина, свинина та курятина – залишаться на рівні попереднього місяця з незначним коливанням по регіонах".

Джерело: 24 канал