N 2023-05-22_stoliarchukСтарша наукова співробітниця відділу організації наукових досліджень та інноваційного розвитку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки»,  к.е.н. Надія Столярчук стала лауреатом почесної польської нагороди імені Івана Виговського 2023, що присуджується під патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Церемонія нагородження відбулась 22 травня 2023 року у залі сенату Варшавського університету, у день ратифікації Польським Сеймом Гадяцької унії між Річчю Посполитою та козацьким Військом Запорізьким 1659 року. Під час церемонії було зачитано вітального листа чинного Президента Анджея Дуди.

Напрямок дослідження Надії Столярчук відповідає вимогам до лауреатів нагороди імені Івана Виговського щодо побудови демократичної проєвропейської України, яка поважає найкращі традиції колишньої Речі Посполитої та враховує історичні, сучасні та майбутні зв’язки України з Польщею та Європою.

Серед багатьох претендентів було відібрано та нагороджено лише 10 стажистів.

Отримана нагорода сприятиме подальшій плідній співпраці між українськими та польськими науковцями на благо українській науці.

 

Довідка

Нагорода імені Івана Виговського (пол. Nagroda im. Iwana Wyhowskiego) – польська премія, що присуджується з 2014 року через Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету під почесним покровительством президента Польщі з ціллю вшанувати представників українських гуманітарних наук, які відзначилися в розвитку науки, культури, громадського життя та розвитку громадянського суспільства в Україні.