DSC-6937В Інституті кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України провели виїзне засідання Бюро Північного міжрегіонального наукового центру НААН.

До складу Північного МНЦ НААН входять регіональні секції Вінницької, Житомирської, Київської, Хмельницької та Чернігівської областей. У засіданні Бюро взяли участь керівники Північного МНЦ НААН, представники обласних секцій, місцевих органів влади, науково-дослідних установ, агровиробників, громадських організацій, аграрних університетів. Захід відбувся у змішаному форматі.

Очільник Північного МНЦ НААН, віцепрезидент НААН, в.о.директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» НААН Юрій Лупенко підкреслив науковий потенціал міжрегіональних наукових центрів НААН, їх важливу роль щодо впровадження наукових розробок у практику сільськогосподарського виробництва. Також науковець наголосив на співпраці з органами місцевої влади, визначив напрями роботи та завдання, що поставлено перед МНЦ НААН у складних умовах сьогодення.

Про ефективність роботи Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН в сучасних умовах, доповів директор інституту, керівник Секції науково-інноваційного розвитку АПК Вінницької області Олександр Корнійчук.

Про досвід роботи агрокластеру; «Агровін» Вінницької області розповів виконавчий директор Сергій Гуцол.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації Департаменту Олег Сідоров поділився досвідом співпраці Департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації з Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН щодо трансферу інновацій в аграрний сектор.

У своєму виступі радник голови громади Вінницької територіальної громади з питань АПК Олександр Закорченний доповів про реалізацію дорадництва й співпрацю Вінницької територіальної громади з обласною Секцією науково-інноваційного розвитку АПК.

Виконавчий директор Центру Олександр Нечипоренко розповів про результати роботи обласних Секцій науково-інноваційного розвитку АПК в умовах воєнного стану та ключові напрями їх діяльності на перспективу.

Керівники обласних секцій представили звіти про роботу в областях, визначили виклики, які стоять перед вітчизняною аграрною наукою і окреслили власне бачення її розвитку.

За основними напрямами діяльності Центру робота Вінницької секції була відзначена схвальними відгуками. Учасники також ознайомилися з роботою Науково-просвітницького центру «АгроКемпа» на базі Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН.

Джерело: НААН