30 червня 2015 року у Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» відбулася Науково-практична конференція «Проблеми розвитку сільського підприємництва – інформаційне забезпечення та дерегуляція: обговорення проекту Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015–2020 роки».

Захід мав на меті обговорити проблеми розвитку підприємства як рушійної сили сільського розвитку з метою належного напрямів їх вирішення заходами аграрної політики, пропонованими проектом «Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015–2020 роки», розробленим під егідою Міністерство аграрної політики та продовольства України, та розробити пропозиції щодо поліпшення умов розвитку сільського підприємництва, зокрема сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та сільськогосподарського дорадництва.

У заході взяли участь близько 80 учасників. Серед них, зокрема, члени кооперативів та об’єднань кооперативів, представники сільськогосподарських дорадчих служб, фермери, представники сільського малого та середнього бізнесу, науковці, політики, представники органів влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, проектів міжнародної технічної допомоги, засобів масової інформації, інші заінтересовані сторони.

Організатори – Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки», Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України та Міністерство аграрної політики та продовольства України за підтримки Проекту USAID Агроінвест.