23 19_meto_reko_z_fiks


Методичні рекомендації підготовлені на вимоги Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації» від 20.03.2022 р. № 326. Рекомендації розширюють перелік прикладів воєнних злочинів галузевими аспектами. Дані вказівки розроблено для допомоги обліково- економічним службам сільськогосподарських підприємств у фіксуванні, документуванні та формуванні доказової бази про факти прямих втрат (шкоди) від руйнування, втрати чи часткового пошкодження внаслідок російської воєнної агресії належного їм майна, а також у оприлюдненні відповідної інформації, зокрема на державних інтернет-ресурсах.

Методичні рекомендації підготовлено до друку та видано за грантової підтримки Національного фонду досліджень України в рамках проєкту «Розробити методичні підходи до визначення втрат, оцінювання впливу військової агресії та компенсаційної політики на розвиток аграрного підприємництва» № 2022.01/0145 конкурсу «Наука для відбудови України в воєнний та повоєнний періоди».

Зміст, висвітлений в цій брошурі може не співпадати з поглядами Національного фонду досліджень України і є виключною відповідальністю Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».