23 22_nauk_dopo


ISBN 978-966-669-572-0

Доповідь містить результати наукових досліджень щодо оцінки розвитку аграрного сектору та сільських територій України в умовах воєнного стану й перспектив повоєнного їх відновлення.

Акцентовано увагу на динаміку показників виробничої діяльності, спроможність продовольчих ринків, зовнішньоторговельну діяльність аграрного бізнесу, а також стан його інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення. Висвітлено проблеми державного фінансового регулювання розвитку агропромислового виробництва та використання земель сільськогосподарського призначення. Окреслено перспективи подальшого становлення підприємництва, кооперації та інтеграції. Оцінено нинішній стан сільських територій та визначено засади їх реконструктивного розвитку, як і в цілому аграрного сектору в повоєнний період. Охарактеризовано обліково-інформаційне забезпечення та науково-інноваційну спроможність управління розвитком галузі та територіальних громад.

Розраховано на працівників державних та регіональних органів управління, господарських структур, громадських та професійних об’єднань, науковців і викладачів вищих навчальних закладів, широкий загал читачів.